VERKOCHT

Jaren geleden veranderde een aantal makelaars de tekst op de bordjes ‘VERKOCHT’ in ‘TE LAAT!’  Maar of dat nou een slimme strategie was…

Waarschijnlijk wilden ze de potentiële koper inpeperen dat hij sneller had moeten reageren. Dit leuke huis was nu immers weg.

Sukkels!

De makelaars hadden net zo goed bordjes ‘SUKKELS!’ kunnen ophangen. Want dat is wat er uit te lezen valt. Iedere keer dat ik zo’n bordje passeerde ging er een pijnscheut door mij heen. Wat een oen was ik toch. Zo’n mooie kans laten lopen.

Ik denk stiekem wel eens dat de hele huizencrisis met deze bordjes begonnen is. Daarvoor gingen de huizen nog als zoete broodjes over de toonbank. Je huis binnen een week verkocht? Niemand keek er van op. Tot die bordjes als een soort zwamdraden van negativiteit de hele huizenverkoop is gaan aantasten.

Minder zin

Ik was indertijd helemaal niet op zoek naar een huis. En gekker nog, hoe vaker ik zo’n veroordelend bordje in die voortuintjes zag, hoe minder ik zin kreeg om een huis te kopen. Als de verkopende partij al zo op mij neerkijkt….

Netwerk

Ik geloof niet in negativiteit. Zeker niet binnen het netwerken. Jouw bruikbare netwerk bestaat, echt waar, louter uit mensen die een positieve indruk van je hebben. Iemand met een negatieve indruk van jou zal immers nooit ambassadeur worden van jou of je onderneming.

Bedankt!

Zorg dus aan alle kanten voor positivisme. Straal. Laat de mensen in je netwerk voelen dat je blij bent hen te zien. Scheld een klant die niets bij je koopt niet uit voor sukkel, maar bedank hem voor de belangstelling. Zullen we snel samen eens een borrel drinken?

En ik weet niet of het jullie ook opgevallen is, maar ik zie de laatste tijd steeds vaker weer het bordje ‘Verkocht’ in de voortuintjes staan. Voortschrijdend inzicht?

Tags:, , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: